top of page

FAQ

 • Wat is de garantie op een elektrische fiets?
  Voor alle fietsen die je bij “Prestige Fietsen” koopt, geldt in ieder geval de wettelijke garantie van 2 jaar. Een elektrische fiets beschikt over een accu die niet het eeuwige leven heeft. Accu’s van een elektrische fietsen houden het na +/- 5 jaar voor gezien. Ook als hij netjes wordt gebruikt, loopt de capaciteit van een accu langzaam terug. De accu zal steeds minder energie leveren, dus kom je minder ver (lagere actieradius) op één volledige lading. Na verloop van tijd is het bereik zo klein dat de fiets niet meer normaal bruikbaar is en heeft de accu helemaal geen leven meer. Vervangen is dan de enige remedie. Fabrieksgarantie accu Wij geven 2 jaar garantie op de accu. De garantie op de batterij kan enkel gegarandeerd worden als de batterij op een correcte manier opgeladen en verzorgd wordt (ook als er niet meer gereden wordt zoals in de winter). Frame in aluminium: 5 jaar garantie Accu: 2 jaar garantie (vraag de adviseur naar de voorwaarden) Overige losse onderdelen: 2 jaar garantie De garantie houdt in dat als er binnen deze termijn iets stuk gaat, Prestige het kosteloos repareert, behalve de werkuren. De garantie is enkel geldig bij normaal gebruik van de fiets. (garantie niet geldig bij ongevallen) Wanneer geldt de garantie? Je kunt alleen aanspraak maken op garantie indien je een duidelijk ingevulde aankoopbon hebt.
 • Wat is de garantie op een kinderfiets?
  Wat is de garantie op een kinderfiets? Voor alle fietsen die je bij “Prestige Fietsen" koopt, geldt in ieder geval de wettelijke garantie van 2 jaar. Deze 2 jaar fabrieksgarantie is niet geldig op slijtage van bewegende onderdelen. De garantie houdt in dat als er binnen deze termijn iets stuk gaat, Prestige het kosteloos repareert, behalve de werkuren. De garantie is enkel geldig bij normaal gebruik van de fiets. (garantie niet geldig bij ongevallen) Wanneer wordt de garantie niet verleend? Garantie wordt niet verleend indien: De kinderfiets oneigenlijk of onzorgvuldig is gebruikt of beschadigd is door een verkeersongeval of valpartij. De schade te wijten is aan normale slijtage van onderdelen zoals banden, ketting, kabels en remblokjes. De kinderfiets onvoldoende onderhouden is. Reparaties ondeskundig of niet door een Prestige-dealer wordt uitgevoerd. De constructie gewijzigd is. De kinderfiets voor verhuur is gebruikt. Roestvorming ontstaan is op gelakte, verchroomde en aluminium onderdelen van de fiets omdat de fiets niet regelmatig is onderhouden of schoongemaakt. Wanneer geldt de garantie? Je kunt alleen aanspraak maken op garantie indien je een duidelijk ingevulde aankoopbon hebt.
 • Hoe laad ik de batterij van mijn e-bike op?
  Hoe laad ik de batterij van mijn e-bike op? Met de bijgeleverde lader kunt u de accu opladen. U kunt de accu zowel op de fiets als los van de fiets opladen. Plaats de lader links achter in de voorziene fiche van de batterij. De eerste laadtijd bij de Prestige Apollo fiets is ongeveer 7 uur. Tijdens het laden zal er een rood lampje branden. Wanneer de batterij volledig geladen is zal dit lampje groen zijn. LET OP! Ontkoppel de lader wanneer de accu is opgeladen. Dit voorkomt dat de levensduur van de batterij wordt verkort. LET OP! Wanneer de accu lange tijd niet gebruikt wordt kan deze onherstelbare schade oplopen. Zorg ervoor dat u de accu iedere 3 weken een half uur oplaadt. LET OP! Wanneer de fiets lange tijd niet gebruikt wordt, raden wij u aan de accu uit de fiets te nemen. LET OP! Gebruik uw acculader alleen op droge, goed geventileerde plekken. LET OP! De acculader is niet bestand tegen vocht en/of valschokken. LET OP! Wanneer de accu volledig leeg is, dient u deze direct op te laden. Wanneer cellen langere tijd leeg staan, kunnen deze onherstelbaar beschadigd raken. Wat u verder moet weten over uw accu: - Probeer zoveel mogelijk met u elektrische fiets te rijden, gebruikt u de fiets te weinig dan kan de accu ontladen en kapot gaan. - Probeer ook in de wintermaanden 2 maandelijks te rijden. De accu is spatwaterdicht en dus bestand tegen regen. U kunt uw fiets dus prima gebruiken bij slecht weer. - Probeer de accu echter niet bloot te stellen aan grote hoeveelheden water. - De prestaties van uw accu zullen bij lage temperaturen afnemen. Stel de batterij niet bloot aan hoge temperaturen (> 50 °C), zoals verwarming, direct zonlicht en vuur. - Haal de batterij niet uit elkaar. Raadpleeg de dealer bij problemen. Bij langdurige opslag, plaats de accu op een schaduwrijke, koele en droge plek. Maak alleen gebruik van de meegeleverde oplader.
 • Hoe zet ik de klok juist van mijn e-bike?
  KLOK aanzetten van elektrische fiets : Eerst de display aanzetten +en – samen indrukken Dan de aan en uit knop enkele keren kort indrukken om naar de klok te gaan. Uur : met de + aanpassen Weer de aan en uit knop enkele keren kort indrukken om naar de minuten te gaan. Minuten : met de + aanpassen
 • Magneetsensor - error 21: magneetsensor uitlijnen
  Dit heeft te maken met de magneetsensor achteraan op de spaken van het achterwiel. Als je de magneet achter de sensor krijgt is dit probleem opgelost. Op je spaak van het achterwiel hangt een magneetje, op het frame is de sensor bevestigd. In de bijlage kan u zien dat de sensor en het magneetje recht tegenover elkaar staan. Dit is de perfecte stand. Je kan dit manueel met je vinger (het magneetje) wat opschuiven zodat deze mooi gelijnd zijn. Op die manier heeft het display terug contact en zal de + en – ook terug werken.
 • Wanneer moet ik op onderhoud komen?
  Onderhoud 1: na 500km Onderhoud 2: +/- na 1500km - remblokjes Onderhoud 3: +/- na 2900-3000km – ketting en pignon vervangen – nakijken Hoe lang gaat een batterij mee : Dat hangt af van het type batterij. Maar de manier waarop u voor uw batterij zorgt, heeft ook invloed op haar levensduur. Over het algemeen wordt een batterij van een elektrische fiets, bij regelmatig gebruik, na 3 à 5 jaar minder performant.
 • Welke fietsmaat past bij mij?
  De framehoogte bepaalt de hoogte van de fiets. De framehoogte is de lengte van de zadelbuis (gemeten van het midden van de trapas tot het einde van de zadelbuis). Via de framehoogte geven we aan voor welke lichaamslengtes de fiets geschikt is. Meten is weten: Ga met uw benen 15 cm uit elkaar staan. Meet de afstand van de grond tot kruishoogte en vermenigvuldig deze lengte met 0,68. De uitkomst is de framehoogte. Is de afstand van grond tot kruis 80 cm, dan is uw geschikte framehoogte 80 x 0,68 = 54,4 cm. Als uw uitkomst tussen twee maten in ligt, gebruik dan de kleinste maat voor sportieve fietsen en de grootste voor stadsfietsen. Bij fietsen met een verende zadelpen trekt u 4 cm van de ideale framemaat af. Andersom kunt u een fiets met een te klein frame geschikt maken voor een groter persoon door er een verende zadelpen op te monteren. Framehoogte en lichaamslengte: 49 cm = 1,66 m tot 1,74 m 53 cm = 1,73 m tot 1,81 m 57 cm = 1,81 m tot 1,88 m 61 cm = 1,88 m tot 1,96 m 65 cm = 1,96 m tot 2,03 m Kinderfietsen: wielmaten en kledingmaten Bij kinderen kunt u zich het best baseren op hun kledingmaat. Onderstaande wielmaten (uitgedrukt in inches) worden gekoppeld aan de overeenkomstige kledingmaten voor kinderen. 12" = 98 - 104 cm 16" = 104 - 110 cm 18" = 110 - 116 cm 20" = 116 - 122 cm 22" = 122 - 128 cm 24" = 128 - 140 cm 26" = 140 - 152 cm
 • Wat is het verschil tussen de Brooklyn en Tango e-bike?
  Dezelfde motor – Bafang Max Drive motor Verschillen: Tango = gewone buitenversnelling – gewone vork (voorvork) Brooklyn = naafversnelling – verende vork luxe (voorvork)
bottom of page